Brandwerend glas


offerte_hover

Brandwerend glas nodig ? Wij helpen u graag verder!

Brandwerend glas is glas dat 20 minuten of langer weerstand biedt aan een (standaard) brand. Het gelaagde glas wordt geassembleerd met blanke(glasheldere) opschuimende tussenlagen die aan de criteria voor “Integriteit en beperkte straling” (EW) of de criteria voor “integriteit en isolatie” (EI) voldoet.

In geval van brand zetten de tussenlagen uit en vormen zij een hard, ondoorzichtig en warmte absorberend brandscherm.Normaal breekt bij brand enkel of dubbel glas zeer snel. Door de hitte ontstaan thermische spanningen die het glas al na één minuut kunnen doen breken. Brandvertragende glassoorten kunnen kostbare tijd opleveren.

 

Brandveiligheid

brandwerend glas

brandwerend glas

Belangrijk om te weten is dat de mate van brandwerendheid altijd wordt bepaald door de volledige constructie. Constructie en materiaalkeuze van kozijnen en deuren zijn dus mede bepalend voor de brandwerendheid! Brandwerend glas is voor vele toepassingen te gebruiken zowel voor woning als bedrijfspanden.De glas en kozijn Specialist is gespecialiseerd in het plaatsen van brandwerend glas en heeft erg veel ervaring in het uitvoeren van deze projecten. Wij plaatsen het glas volgens de NEN-norm. Dit geeft u de zekerheid dat het glas correct is geplaatst. U bent hierdoor verzekerd van de volledige fabrieksgarantie op het glas.

 

Snel voor elkaar

24 uur service resizeHet meeste glas dat wij voor u bestellen zal binnen 2 weken geplaatst kunnen worden. Sneller kan uiteraard ook met onze 24-uurs spoedservice. Dit betekent dat wij, indien nodig, de ruit dezelfde dag/volgende dag kunnen plaatsen.

 

Wij denken met u mee..

Wij kunnen, door onze ervaring op andere gebieden zoals houtrot reparaties en kozijn aanpassen meer voor uw kozijn betekenen. Denk bij aanpassingen aan uw kozijn aan sponningen uitfrezen om dikker glas te plaatsen zoals Triple+++ glas, draairamen plaatsen, vakverdeling in het kozijn aanpassen. Kortom, alles op en rondom het kozijn is ons specialisme.